Fysiotherapie bij Medifit

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, bezoeken jaarlijks de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of door ouder worden. Daarom is individuele aandacht van de fysiotherapeut zo belangrijk; de fysiotherapeut bekijkt samen met u uw lichamelijke klachten en uw mogelijkheden. Maar ook geeft de fysiotherapeut u graag uitleg over de werking van het lichaam en hoe u de belasting in het dagelijks leven tijdens kunt verminderen. Met meer inzicht kunt u zelf beter voor uw lichaam zorgen. De fysiotherapeut geeft daarom niet alleen informatie maar begeleidt u ook bij het trainen om het lichaam sterker te maken en geeft oefeningen voor thuis, op het werk of in het sportcentrum. Het is voor fysiotherapeuten logisch om werk, thuissituatie en sport te betrekken in hun begeleiding. De achterliggende gedachte is: als u leert omgaan met álle factoren die van invloed zijn, kunt u klachten in de toekomst voorkomen.

Geen verwijsbrief voor fysiotherapie nodig

Een verwijsbrief voor de fysiotherapeut is niet meer nodig. Natuurlijk is een afspraak bij de huisarts geen probleem, maar het is geen vereiste meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u 'direct' bij de fysiotherapeut terecht: de specialist in bewegen. De fysiotherapeut voert eerst een screening uit. Dit betekent dat hij vaststelt of u bij hem aan het juiste adres bent. Zo niet, dan zoekt de fysiotherapeut naar de juiste verwijzing. Zodra vast staat dat behandeling door de fysiotherapeut nodig is, kan dit direct beginnen. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller een behandeling start, hoe eerder u herstelt.

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Naast uw leeftijd hangt de vergoeding af van de vraag of u of last heeft van urine incontinentie of een aandoening heeft die op de lijst chronische aandoeningen staat. Deze lijst vindt u op www.defysiotherapeut.com

Medifit

De fysiotherapeuten bij Medifit zijn Brenda de Jong, Aukje Jenster en Sebastiaan de Beukelaar. Naast fysiotherapeut zijn Brenda en Aukje ook bewegingswetenschappers. U kunt bij hun terecht voor algemene fysiotherapie en medische trainingstherapie.

Meer informatie

Voor meer informatie over fysiotherapie of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Medifit via 0512 - 38 39 08 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Elke donderdag gratis fysiotherapeutisch inloopspreekuur van 18:30 - 19:30 uur.

Stel een vraag

Heeft u een vraag voor onze fysiotherapeut? Klik op deze link om het contactformulier in te vullen.

 

          Van Lyndenlaan 7  |  9244 BV Beetsterzwaag  |  T 0512 - 38 39 08  |  E info@medifitweb.nl      facebook